söndag 12 december 2010

NaNoWriMo baksmällan över?


Under november skrev jag cirka 56000 ord och vann NaNoWriMo.

Turligt nog hade jag skrivit ganska långt under första halvan av månaden eftersom jag drabbades av magsjuka sedan och mitt skrivande sackade betänkligt.

I vilket fall så var det långt mer än jag skrivit någon månad förut, och de 2000-2500 ord per dag som jag hade i början i månaden var i klass med vad jag kanske klarat någon enstaka dag förut. Så det var verkligen en nyttig upplevelse och visade mig att jag kan skriva mycket om jag bara sätter mig och koncentrerar mig. Ofta gick de första 5-600 orden relativt trögt men när jag väl kommit över den tröskeln flöt det på bra. Kanske för att den inre redigeraren då blivit trött och inte kunde protestera längre.

Första halvan av december gick däremot betydligt sämre. Det var en sorts baksmälla efter allt skrivande. Jag fortsatte i nanoromanen med ytterligare några tusen ord. Berättelsen är långt ifrån färdig och är säkert minst 40-50 000 ord till innan den är det. Den ligger och mognar nu så för jag bestämma mig senare om jag ska ta tag i den och avsluta. Jag tror det finns hopp om att göra den hyfsad efter redigering (nu är den som så många andra nano romaner inte helt läsbar).

De sista dagarna har jag lyckats komma igång med skrivandet igen. Jag har inte gjort något nytt men däremot gjort första redigeringen av en skräcknovell jag haft liggande. Den känns ganska slimmad nu jämfört med första utkastet. Den behöver fortfarande stavnings och syftningskontroll innan den är värd att visa upp men när det är gjort får den ta en visit på kapitel 1. Jag har ytterligare några oredigerade noveller liggande och det troliga är att jag ägnar resten av månadens skrivande åt dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade