måndag 18 oktober 2010

Kindle på iphone

Jag är osäker på hur långt efter min tid jag är men härom dagen upptäckte jag att Kindle på phone äntligen var tillgängligt i den svenska butiken.

Naturligtvis laddade jag ner den. Nästa steg var då att se hur det gick att handla. Jag fick en första besvikelse när jag insåg att jag inte kunde handla på Amazon UK (där det fanns en hel del gratisböcker och där priserna i övrigt var ganska bra) utan var tvungen att gå till amerikanska Amazon.

Varför man från Sverige skickas till Usa och inte till England är förstås en intressant fråga. det tråkiga i sammanhanget var att gratisböckerna var färre (många som var gratis i UK kostade några dollar här) och att betalböckerna kostar mer än vad de gör för amerikaner.

Böcker med ett grundpris på 2.99$ (ex alla från JA Konrath) hamnar på nästan det dubbla när Amazon lagt till moms och avgifter för att använda Whispernet (används av fysiska kindle för att ladda ner böcker). Moms är ju inte det roligaste att behöva betala men det kan jag stå ut med men att få extra avgifter för ett nätverk jag inte ens använder när jag har Kindle på iPhone kändes extra surt.

Men jag bet i det sura äpplet och köpte en bok av Konrath, "Newbies guide to publishing". Det är en sammanställning av b logginlägg som också finns kvar på nätet men att ha dom samlade på det här sättet kändes trevligt och jag ville köpa något så...

Däremot, om jag köper mer böcker av honom kommer jag att ta dom från smashwords där dom finns för hans eget pris på 2.99$. (Just Newbies Guide finns tyvärr inte där vad jag kan se).
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade