torsdag 19 mars 2009

Kapitel 1

Jag föll för frestelsen och gick med på kapitel 1. Där finns det väldigt mycket att läsa. En del av det känns till och med ganska läsbart även om man får vada genom en hel del mindre bra också.

Användarna där är aktiva med kommentarer och tyckande om andras böcker vilket naturligtvis är bra. Säkert är det lättare att hitta testläsare där än om man lägger upp sin text på något godtyckligare ställe på nätet. Risken kan vara att det blir lite vänskapskorruption och uppmuntrande tillrop snarare än något som den kommenterade lär sig av. Men vissa av medlemmarna kör hårt i kommentarerna så det finns nog hopp.

Just nu pågår "Bok-SM" där. Detta verkar leda till lite ömma tår hos de som ligger på topplistan och rädsla för att ramla neråt av negativa recensioner. Jag kan förstå det på sätt och vis, publicering är lite av den heliga graal för den ännu ej publicerade författaren. Men samtidgt, chansen att bli publicerad genom att ha något upplagt där är nog minimalt större än vad samma bok skulle ha om den skickades in den traditionella vägen.

Den stora fördelen mot den vägen är förstås (bortsett från sparade porto och kopiekostnader) att man får kontakt med lika- och olikasinnande samt till och med (med lite tur) vetskapen att någon verkligen orkat läsa det man producerat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade